NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Seminar Geleidbaarheid

Elscolab - Seminar Geleidbaarheid
Start- en einddatum: 
dinsdag 06 oktober 2020
Locatie: 

Seminarzaal Elscolab NV

Hogenakkerhoekstraat 14

B-9150 Kruibeke

Timing: 

08u30 - 16u00

Gastspreker : 

Dhr. Dirk Vleminckx, Elscolab

Dhr. Kirk Buecher, Mettler Toledo

Dhr. Xavier De Paepe, Elscolab

Voertaal: 
Nederlands
Prijs: 

€ 0,00 / persoon (excl BTW)

Annulatiekosten: 

Annulaties dienen bij Elscolab gemeld te worden, minstens 24 uur voor de aanvang van het event. Indien er geen annulatie werd gemeld en er is een no-show, dan dienen wij de annulatiekosten van €50/persoon (excl. BTW) door te rekenen.

Deadline: 
dinsdag 29 september 2020
Volzet

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, neemt Elscolab verschillende veiligheidsmaatregelen, waaronder het garanderen van de social distancing. Om onze activiteiten op een zo veilig mogelijke manier te organiseren -zowel voor onze cursisten als onze medewerkers- heeft Elscolab beslist het aantal deelnemers per seminar te beperken. Voor dit seminar wordt dan ook een extra opleidingsdag voorzien op 8 oktober 2020. De gezondheid van onze cursisten en medewerkers geniet de allerhoogste prioriteit.

Beide opleidingsdagen zijn volzet. Indien u graag wil deelnemen, kan u zich op de wachtlijst laten plaatsen door een e-mail te sturen naar marketing@elscolab.com met uw gegevens. Wij nemen contact met u op zodra er een plaats vrij komt. Met vriendelijke groeten - Het Elscolab team.


Voertaal: Nederlands & Engels.

Seminar Geleidbaarheid

Geleidbaarheid of conductiviteit is één van de meest gebruikte analytische metingen in de industrie. In de meeste gevallen zorgt deze meting voor weinig problemen. Toch rijzen er regelmatig vragen. Hoe komt het dat er altijd een afwijking is t.o.v. een controlemeting? Hoe zit dat nu met temperatuurcompensatie? Heeft de plaatsing van de sensor een invloed op de meting? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord op de workshop.

Conductiviteitsmetingen worden in alle sectoren toegepast: gaande van energieproductie tot farmaceutische productie. Iedere sector heeft zo z’n eigen regels. Daarom gaan we dieper in op (ontgaste) kation geleidbaarheid, ‘Verified Water Chemistry’ en berekende pH-bepaling voor zuiver water in krachtcentrales en WKK’s. Voor de farmaceutische applicaties geven we toelichting rond gebruik, kalibratie en validatie van geleidbaarheidsmetingen volgens internationale richtlijnen zoals USP, EP, etc.

Een deel van het programma wordt verzorgd door Kirk Buecher, specialist in wateranalyses in de ‘Power Industry’ van Mettler Toledo - Thornton, USA. Dit deel is, zoals je begrijpt, in het Engels. Kirk deelt met veel plezier zijn expertise en passie! 

Tijdens de ‘hands-on’ sessies krijg je de kans om in kleine groepjes zelf aan de slag te gaan en te ontdekken welke invloed externe factoren hebben op de meting en hoe je een correcte validatie/verificatie uitvoert zodat je feilloos slaagt bij elke audit.

Programma

08u30 - 09u00 Onthaal
09u00 - 10u30 Inline geleidbaarheidsmeting, Back to basics - deel 1.
Dirk Vleminckx, Elscolab
10u30 - 11u00 Pauze
11u00 - 11u30 Inline geleidbaarheidsmeting, Back to basics - deel 2.
Dirk Vleminckx, Elscolab
11u30 - 12u15 Conductivity applications in the power industry.
Kirk Buecher, Mettler Toledo - Thornton
12u15 - 13u00 Lunch
13u00 - 13u30 Hoe te voldoen aan richtlijnen voor farmaceutisch water?
Xavier De Paepe, Elscolab
13u30 - 14u00 Workshop. 
Invloeden op de meting.
14u00 - 14u30 Pauze
14u30 - 15u30 Workshops. 
Concentratiemeting. 
Verificatie/Validatie.
15u30 - 16u00 Conclusies