NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Process Days: Optische metingen

Elscolab - Process Days: Optische metingen
Start- en einddatum: 
dinsdag 09 maart 2021
Locatie: 

Online (remote)

Timing: 

9u00 - 9u40

10u00 - 10u40

11u00 - 11u40

Voertaal: 
Nederlands
Prijs: 

€ 0,00 / persoon (excl BTW)

Deadline: 
dinsdag 02 maart 2021
Schrijf nu in

Elscolab Process Days

Informatie op maat over inline procesanalyse

Er waait een nieuwe wind bij ELSCOLAB! 

Omdat je verdrinkt in statische webinars waar de ene slide na de andere gepresenteerd wordt, gooien wij het over een andere boeg! Dynamisch delen van informatie, dat is onze leidraad.  We blijven je informeren over het reilen en zeilen uit de wereld van de procesanalyse en geven de nodige achtergrond. Zo kom je beslagen ten ijs als je keuzes moet maken. 
Ontdek de Elscolab Process Days.

  • Korte sessies van 30 minuutjes -> Kleine footprint in jouw agenda!
  • Eén topic opgedeeld in afzonderlijke sessies -> Je weet waarover het gaat en dat is duidelijk!
  • Afzonderlijk deelnemen aan één of meer sessies naar keuze -> Info op jouw maat!

Wat mag je van ons verwachten?

Inline procesanalyse is permanent in beweging. Er valt dus heel veel over te vertellen. Allemaal interessant, maar het moet wel nuttig blijven. Daarom hebben we de belangrijkste topics voor jou geselecteerd.
Dit staat op ons lijstje:

  • Optische procesanalyzers
  • Gasanalyse met ‘Probe Type’ analyzers
  • pH metingen
  • Zuurstofanalyse in vloeistoffen

Optische procesanalyzers in de voedings- en drankenindustrie

Veel analyzers en meettoestellen worden gebruikt in de voedings- en drankenindustrie. In deze sector worden meet- en analysesystemen die gebruik maken van licht en z’n eigenschappen voluit ingezet! Denk maar aan toepassingen als de scheiding tussen water en product. Of het bepalen van de concentratie van suikers, zuren of zouten. En wat te denken van efficiënte sturing van CIP-installaties en andere reinigingsprocessen? Er zijn nog tal van andere toepassingen, gaande van filterbewaking tot kwaliteitscontrole op het eindproduct.

Technologie

Licht kan op vele manieren gebruikt worden. We geven je daar een overzicht van. De meest gebruikte technieken steunen op absorptie of verstrooiing. Maar er is meer: het meten van brekingsindex of refractometrie
Refractometrie is een wat minder gekende techniek die nochtans heel wat toepassingen kent. Met deze technologie wordt zonder omwegen direct de concentratie van opgeloste stoffen bepaald. Je denkt mogelijks direct aan suikerconcentratie. Dat klopt volledig, maar als je wil weten welke fantastische mogelijkheden er nog zijn, moet je zeker inschrijven! Het zal nadien duidelijk worden dat het inline meten van de brekingsindex een veel betere keuze is dan de veel gebruikte afgeleide metingen om densiteit te bepalen.

Sessie 1: 09u00 - 09u40 | Walter Karremans, Elscolab
Ontdek hoe verschillende lichteigenschappen worden gebruikt voor inline procesmonitoring.

Meer weten over het gedrag van licht zoals lichtverstrooiing, lichtbreking en lichtabsorptie? Dan is deze sessie voor jou. We gaan dieper in op wat licht eigenlijk is en hoe we de eigenschappen ervan gebruiken voor inline procesmetingen in de voedings- en drankenindustrie. Je krijgt achtergrondinfo bij de verschillende meettechnieken en staan stil bij enkele typische toepassingen.

Sessie 2: 10u00 - 10u40 | Kevin Boels & Feb Theys, Elscolab 
Brix, % Droge Stof (DS) of concentratie meet je met een refractometer!

Refractometrie (of brekingsindex) geeft je een directe meting van alles wat opgelost is. En dat is uniek. Te dikwijls worden densiteits- en massadebietsmeters ingezet waar je eigenlijk een inline refractometer moet gebruiken. Het verkeerd inzetten van het juiste instrument heeft een weerslag op het rendement. Omdat een inline refractometer niet beïnvloed wordt door gasbellen, deeltjes, kleur, temperatuur, druk of kalibratieprocedures – in tegenstelling tot andere meettechnieken – is dit een perfect toestel voor procesoptimalisatie en zelfs productiemaximalisatie. Zonder compromissen.

Sessie 3: 11u00 - 11u40 | Kevin Boels & Feb Theys, Elscolab 
Inline brekingsindexmeting is geschikt voor veel verschillende toepassingen.

Aan de hand van enkele veel voorkomende applicaties bespreken we samen waarom refractometrie zo’n breed inzetbare techniek is voor het meten van concentraties, procesopvolging en productverificatie.

 

Kies welke presentatie(s) je wil volgen. Geef gewoon je keuze door via het inschrijvingsformulier.