NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Verified Water Chemistry in energiecentrales en WKK.

Blogbericht Elscolab - Verified Water Chemistry in energiecentrales en WKK.

Vermijd valse alarmen en verhoog de betrouwbaarheid van online analyzers.

Als analyzerspecialist hoor je het niet graag, maar operators en productiemedewerkers van energiecentrales hebben niet altijd het volste vertrouwen in online analyzers. De oorzaak is veelal een alarmmelding die achteraf niet relevant blijkt.

Met het ‘Verified Water Chemistry’-programma wordt dit verholpen. Door de intelligentie die ingebed zit in digitale meetsystemen te combineren met doorgedreven applicatiekennis kan je de meetsignalen ‘verifiëren’ en het triggeren van ‘valse alarmen’ vermijden.

Enkele voorbeelden van wat we bedoelen vind je hieronder.

  • Is er voldoende debiet? M.a.w. is er verstopping of is er een ventiel kapot?
  • Is de temperatuur geschikt voor de sensor of analyzer? Zo niet, dan kan dit leiden tot afwijkende metingen.
  • Is de levensduur van de sensoren niet overschreden? Elke sensor heeft een beperkte levensduur. Sensoren die te lang in gebruik zijn kunnen aanleiding geven tot foutmeldingen.
  • Zijn er sensoren die toe zijn aan onderhoud of kalibratie? Onderhoud en eventuele herkalibratie wanneer het nodig is, is essentieel voor een goede werking.
  • Komen veranderingen in de pH-meting overeen met de waarden van de berekende pH-waarden op basis van geleidbaarheidsmetingen? Op die manier heb je een ingebouwde controle op de pH-meting.

Door gebruik te maken van ‘Verified Water Chemistry’, vermijd je valse alarmen en verhoog je het vertrouwen. Energieproducenten kunnen ‘Smart Alarm’ logica van o.a. EPRI en VGB gebruiken. Dit helpt om de echte oorzaak van een probleem in de productieplant snel te detecteren.

 

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

03/02