NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Projectbenadering implementatie gasanalyse

Blogbericht Elscolab - Projectbenadering implementatie gasanalyse

De aankoop van een gasanalyzer is net iets anders dan de aankoop van een temperatuursensor. Daar weten we bij ELSCOLAB alles van (want beide behoren tot ons productgamma).

De keuze van een gasanalyzer is een project. Het welslagen ervan, en dus van een betrouwbare gasanalyse, hangt van meer af dan van de analyzer alleen. Daarom begeleiden wij je vanaf je eerste vraag tot aan de inbedrijfname en het onderhoud.

Hoe zo’n projectbenadering in z’n werk gaat, kan je hier uitgebreid lezen.

U hebt een vraag

Het begint vaak met een eenvoudige vraag: “Kan ik de concentratie meten van een bepaald gas in mijn procesomgeving?”. Zomaar ja of nee antwoorden kan natuurlijk niet. Onze specialisten komen ter plaatse en bespreken samen met jou wat precies de bedoeling is. Er worden heel wat vragen gesteld over wat je precies wil meten, waarom, onder welke omstandigheden, etc. Op deze manier proberen we ons een beeld te vormen van jouw situatie en doen we een pre-evaluatie. We stellen een aantal mogelijkheden voor en vertellen duidelijk wat de voor- en nadelen zijn en welke consequenties de keuze van een bepaald systeem met zich meebrengen.

Evaluatie

Samen vullen we dan een applicatieformulier in waarin alle procesomstandigheden worden opgenomen. Ter plaatse kunnen we met onze simulatiesoftware laten zien hoe het meetresultaat zal zijn onder de verschillende procesomstandigheden. Terug op kantoor begint het rekenwerk. We bekijken de haalbaarheid, de mogelijke resolutie, de eventuele interferenties, de storende factoren, etc. Na overleg met collega’s maken we een voorstel voor je op met advies en mogelijke beperkingen. We vertellen je hoe je de analyzer best installeert en wat er voorzien moet worden om de werking te garanderen. Uiteraard allemaal in onderling overleg.

Pre-installatie meeting

Nog voor je beslist komen we nog eens bij elkaar om ervoor te zorgen dat alles duidelijk is en iedereen weet wat er gaat gebeuren. We overleggen de installatie, de aansluiting, de elektrische bekabeling, de randvoorzieningen en alles wat nodig is om de analyse te doen slagen. Nadien, nog voor de levering overlopen we opnieuw alles wat we afgesproken hebben en vinken de checklist af. Maar niet voor dat we samen met jou ter plaatse poolshoogte genomen hebben. 

We gaan beginnen!

Jij laat ons weten wanneer je van start wil gaan. Want we willen er natuurlijk graag bij zijn. Voor de installatie controleren we nog een laatste keer of alles in orde is en monteren de analyzer samen met je technici, precies zoals we afgesproken hebben. We sluiten alles aan, stellen alles in en … het werkt! Allemaal blije gezichten, tevreden over het traject dat we samen doorlopen hebben. En als je dat wil, komen wij graag af en toe terug om de analyzer te controleren, te valideren en preventief onderhoud uit te voeren. Want wij zijn pas tevreden, als jij dat ook bent.

 

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

31/05