NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Digitale integratie pH en zuurstof in fermentoren

Blogbericht Elscolab - Digitale integratie pH en zuurstof in fermentoren.

Biocontrollers sturen het volledige fermentatieproces in R&D en pilootomgevingen. pH- en zuurstofmetingen zijn daarin een belangrijk onderdeel. De bijhorende sensoren zijn ondertussen gedigitaliseerd. Maar hoe integreer je deze nieuwe sensoren op je bestaande bioreactor zonder de voordelen van de digitalisatie te verliezen? We overlopen de mogelijkheden.

Tot nu toe was het niet voor de hand liggend om digitale pH- en/of zuurstofsensoren te integreren in bestaande of zelfs nieuwe biocontrollers, los van merk of type. Het kwam er steeds op neer dat je het digitale signaal over een converter omzette naar een klassiek analoog signaal dat de biocontroller kan verwerken. Alle digitale informatie zoals diagnose en historiek zijn op die manier niet meer online beschikbaar. Belangrijker nog is dat de kalibratie niet altijd correct verloopt. Biocontrollers zijn immers geen pH- of zuurstofmeters.

Vanaf nu kan je de pH- en zuurstofmetingen van je biocontroller digitaal integreren!

Welke sensor je ook gebruikt: een pH-elektrode, een amperometrische of optische zuurstofsensor, het maakt niet uit. Door middel van een omvormer, voorzien van BlueTooth verbinding, sluit je je digitale sensoren aan op de biocontroller én behoud je alle digitale informatie. Alle gegevens van de sensoren kan je via PC en/of smartphone opvragen. Je kan zelfs ‘in-Process’ kalibratie uitvoeren zonder sensoren te verwijderen zodat de steriliteit behouden blijft.

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

19/02