NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

De Elementen van ELSCOLAB: het Internationale Jaar van het Periodiek Systeem

Blogbericht Elscolab - De Elementen van ELSCOLAB: het Internationale Jaar van het Periodiek Systeem

De Verenigde Naties (VN) hebben 2019 uitgeroepen tot het internationale jaar van het periodiek systeem van elementen, ook bekend als de tabel van Medelejev. Deze tabel is een begrip bij iedereen die van ver of dicht met chemie in aanraking komt en siert veel laboratoria en klaslokalen. Trouwens, het periodiek systeem werd dit jaar 150 jaar geleden voor het eerst opgesteld door Dmitri Mendelejev.

Onze elementen

ELSCOLAB, als specialist voor inline en online industriële analyzers, heeft analysesystemen voor een aantal veel voorkomende elementen. 2019 wordt dus ook een beetje ons jaar! En ook jouw jaar! We zullen periodiek een blog posten op verschillende kanalen waarin we één element toelichten dat door onze analyzers geanalyseerd kan worden in je proces.

Om een tipje van de sluier op te lichten dit kort voorafje: pH-meting is één van de belangrijkste metingen bij ELSCOLAB. De “H” staat voor waterstof, het lichtste element in het periodiek systeem en komt dus zeker aan bod. In puur water, maar ook in afvalwater, is TOC een belangrijke parameter. Hier gaat het om koolstof (C), weliswaar in organische vorm. Zuurstofmetingen (O) in gas of opgelost, worden heel vaak gebruikt als explosiebeveiliging of inertisering, of voor kwaliteitsbewaking in de voedingsindustrie en procescontrole in fermentaties in biotech en farmacie.

Van drinkwater tot water in de elektriciteitscentales worden heel wat elementen (of hun ionen) gemeten zoals fluor (F), natrium (Na), silicium (Si) en chloor (Cl). Allemaal elementen die online bepaald kunnen worden met onze hulp.

We zijn ook heel goed thuis in kleurmeting en fotometrie waarmee ijzer (Fe), nikkel (Ni) of koper (Cu) gemeten worden in productie- en afvalwaterstromen. PlatinaCobalt (Pt/Co) oplossingen zijn dan weer een referentie voor kleurmeting in de chemische industrie.

Platina (Pt) is dan weer een buitenbeetje! Het is een noodzakelijk element voor temperatuurmeting en redox of ORP metingen. Met ons periodiek systeem kom je écht overal!

Blijf in je element en tot binnenkort!

Nieuwgierig?
Wil je meer weten over de elementen van ELSCOLAB?
Blijf ons dan vooral volgen!
Je vindt alle nieuwe blogberichten onder https://www.elscolab.com/nieuws.
Updates krijg je ook op LinkedIn en Facebook.

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

30/04