NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Cross-pipe O2 analyse zonder regelmatig opnieuw uitlijnen.

Blogbericht Elscolab - Cross-pipe O2 analyse zonder regelmatig opnieuw uitlijnen.

Representatieve zuurstofanalyse in leidingen met een grote diameter is niet altijd eenvoudig. Al was het maar omdat de zuurstofconcentratie niet dezelfde is over de hele doorsnede.

Een TDL (tunable diode laser) analyzer is vaak de beste keuze omdat er inline gemeten wordt over de volledige afstand in de leiding. In grote leidingen is de opstart en onderhoud van deze analyzers niet eenvoudig. Maar er bestaat een oplossing!

Klassieke systemen zijn opgebouwd uit een laserbron aan één kant en een detector aan de andere kant. Met deze opbouw is de uitlijning van de laserstraal een hele opdracht. Bovendien verliest de klassieke TDL analyzer regelmatig het signaal omdat door onder meer temperatuurschommelingen en vibraties de uitlijning verloopt waardoor het hele werk opnieuw moet gedaan worden.

Het kan anders

Sinds kort is er een slimme oplossing op de markt: een verbeterde set-up, met laserbron en detector aan dezelfde kant en een corner cube array (innovatieve reflector) aan de overzijde. Hiermee is verlopen van de uitlijning voorgoed opgelost. Meer zelfs, precieze uitlijning is niet langer noodzakelijk!

Door de compacte en vereenvoudigde uitvoering kan de Mettler Toledo GPRO500 ‘Cross-Pipe’ TDL analyzer door één persoon geïnstalleerd en opgestart worden. En er is meer.

Voor onderhoud is de corner cube array altijd bereikbaar. Optioneel kan laserbron en de elektronica door een kogelkraan geïsoleerd worden van de gasstroom zodat het proces niet onderbroken moet worden voor jaarlijkse validatie. Die validatie kan trouwens met behulp van een ‘calibration tube’ on site gebeuren. Volledige demontage en transport naar labo of werkplaats is daarom verleden tijd.

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

05/02