NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Corrosiebewaking door monitoring van sulfaten en chlorides

Blogbericht Elscolab - Corrosiebewaking door monitoring van sulfaten en chlorides.

Vermijd schade aan je turbine en anticipeer op wisselende belasting van energiecentrales

Sulfaten en chlorides zijn de belangrijkste oorzaken voor corrosie van turbines, boilers en stoomgeneratoren. Internationale organisaties zoals VGB, EPRI, etc. hebben daarom limieten van 2 à 3 ppb opgesteld voor deze boosdoeners. Bij zo’n lage concentraties wordt monstername voor labanalyse een belangrijke bijkomende foutenbron.

Online analyzers zijn de oplossing. Zeker bij het frequent heropstarten zijn snelle resultaten van online analyzers onontbeerlijk. Wachten op het resultaat van labmetingen duurt gewoon te lang.

Door energieproductie met windmolens, zonnepanelen en andere alternatieven zijn er meer schommelingen op het elektriciteitsnet. Die moeten gecompenseerd worden. Daardoor worden centrales veelvuldig opgestart en afgeschakeld of wordt de energieproductie van een centrale variabel gemaakt. Wisselende omstandigheden verhogen drastisch de kans op corrosie. Vooral bij heropstarten en uitschakelen.

Ook in een continu regime is het opvolgen van corrosieve componenten belangrijk. Gestage kleine stijgingen van chlorides en sulfaten zijn moeilijk detecteerbaar met labanalyses. De trend wordt veel sneller duidelijk met online analyzers.

Een online analyzer zoals de 3000CS van Mettler Toledo Thornton en ELSCOLAB is de oplossing. Gebaseerd op de innovatieve MCE (Microfluidic Capillary Electrophoresis) analyseert deze analyzer het water en geeft deze elke 30-45 minuten een update van de resultaten.
 

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

01/10