NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Blogreeks pH - Deel 3: Troubleshooting

Blogreeks pH - Deel 3: Troubleshooting

Stel, je hebt enkele online pH- en/of zuurstofmetingen die regelmatig worden gekalibreerd. Wat zou je ervan denken als dit sneller en beter kan waardoor je meer nauwkeurige en betrouwbare metingen krijgt? Klinkt goed, niet?

Wil je weten hoe, volg dan de verschillende blogberichten.

DEEL 3: Troubleshooting

Nu we uit de vorige blogartikels weten hoe je tijd wint en een betere meting krijgt, kunnen we ons concentreren op de probleemgevallen.

Ondanks al je goede zorgen is er toch dat ene meetpunt dat voor problemen blijft zorgen. Op de meest onmogelijke momenten word je opgeroepen voor een interventie. Gewapend met reinigings- en kalibratiemateriaal trek je ten strijde.

Daar sta je dan aan je probleemmeetpunt. Je bekijkt de meting en eventueel de foutmelding op de transmitter. Je demonteert de sensor, reinigt hem en doet wat metingen in buffers (pH) of lucht (zuurstof) of in water. Je bekijkt de meetwaarden en ruwe meetsignalen. Die waarden zeggen je niet altijd veel. Er zit niet veel anders op dan toch maar eens te kalibreren. Met wat geluk slaag je daarin,  maar kalibratie maakt je sensor niet beter omdat de oorzaak niet is aangepakt.

Je werkt efficiënter als je gewoon de sensor vervangt door een goed onderhouden en gekalibreerd exemplaar (lees meer in blogartikel “Win tijd”). Op je werkplek heb je optimale omstandigheden en je sluit al zeker (bijkomende) temperatuurinvloeden uit. Met behulp van je PC-software voor sensordiagnose en kalibratie kan je de volledige historiek van de sensor opvragen en bekijken. Hoe oud is die sensor al? Hoe lang is hij al in gebruik en wanneer is hij voor het laatst gekalibreerd? Was hij op dat moment nog in goede staat of waren er al tekenen aan de wand?

Dit en nog veel meer kom je met enkele muisklikken te weten. Verder kan je de actuele status bekijken en de software helpt je met de interpretatie van de ruwe meetsignalen. Je hebt tijd en de mogelijkheden voor grondig onderhoud en je kan wat testjes uitvoeren. Als echt niks meer baat, kan je softwarematig de sensor uit dienst nemen zodat hij niet per ongeluk op een andere plaats aangesloten kan worden (de transmitter weigert een sensor die uit dienst is genomen). 

 

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

09/03