NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Blogreeks pH - Deel 1: Win tijd!

Elscolab Blogreeks pH - Deel 1: Win tijd!

Stel, je hebt enkele online pH- en/of zuurstofmetingen die regelmatig worden gekalibreerd. Wat zou je ervan denken als dit sneller en beter kan waardoor je meer nauwkeurige en betrouwbare metingen krijgt? Klinkt goed, niet?

Wil je weten hoe, volg dan de verschillende blogberichten.

DEEL 1: Win tijd!

Op je dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse onderhouds- en kalibratieronde ga je een voor een langs al je meetpunten. Iedere keer haal je de pH- of zuurstofelektrode uit het proces, je reinigt de sensor met wat water uit een spuitflesje en wat papier of een doek. Je controleert en verifieert. Als alles in orde lijkt, voer je nog een kalibratie uit en installeer je de sensor opnieuw in het proces. Bij twijfel reinig je opnieuw, probeer je de oorzaak van het probleem te vinden en eventueel op te lossen. In het slechtste geval loop je naar het magazijn voor een nieuwe sensor! Daarna, hop naar het volgende meetpunt. En dit in alle weersomstandigheden.

Dit kan beter!

Het enige wat je nodig hebt, zijn digitale en intelligente sensoren. Tijdens je periodieke ronde haal je gewoon de sensor uit het proces en je vervangt hem door een andere die vooraf onderhouden en perfect gekalibreerd is. Je verzamelt alle sensoren in het lab of werkplaats en bewaart ze in een bewaarvloeistof (bv. KCl).

Op een vooraf gepland tijdstip begin je aan de onderhoudsbeurt. Je zit rustig, op een aangename werkplek en je hebt alles bij de hand: water, reinigingsmiddel (zuur, alcohol, solvent, …). De temperatuur is ook constant. Dat is aangenaam voor jou, maar ook goed voor je sensoren. In deze omstandigheden kan een groot aantal sensoren tegelijkertijd onderhouden worden.

Daarna kalibreer je met je PC, indien nodig tot tien sensoren tegelijk, om nog meer tijd te sparen. De kalibratiegegevens worden opgeslagen in de kop van de sensor. Je stockeert alle sensoren zodat ze in optimale conditie blijven. Enkele dagen later is het weer tijd voor je ronde. Je neemt je gekalibreerde sensoren mee en wisselt ze on-site uit met de gebruikte sensoren. Geen tijdverlies met kalibratie ter plaatse.

Je wint heel wat tijd. Door offline kalibratie en onderhoud is de kwaliteit van je werk beter, gaat je sensor langer mee, waardoor je geld bespaart, en wordt je meting nauwkeuriger en betrouwbaarder. Daardoor win je weer tijd omdat er minder storingen zijn. En jij moet niet in weer en wind de trapladder op met een bakje met papier, spuitflesje en vervuilde buffers … .

 

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

10/02