NederlandsNederlands - België
Uw account

Your shopping cart is empty

Blogreeks pH - Deel 5: Historiek

Blogreeks pH - Deel 5: Historiek

Stel, je hebt enkele online pH- en/of zuurstofmetingen die regelmatig worden gekalibreerd. Wat zou je ervan denken als dit sneller en beter kan waardoor je meer nauwkeurige en betrouwbare metingen krijgt? Klinkt goed, niet?

Wil je weten hoe, volg dan de verschillende blogberichten.

DEEL 5: Historiek

Je intelligente sensor heeft een geheugen. Dat spreekt voor zich. Dat geheugen wordt gebruikt om de geschiedenis van de sensor te onthouden. Via de diagnose- en kalibratiesoftware kan je dat geheugen uitlezen en opslaan of printen.

Uiteraard kan van elke kalibratie een rapport gemaakt worden dat je kan afdrukken of opslaan. Op die manier heb je dus telkens een kalibratierapport met alle kalibratiegegevens zoals nulpunt en 'slope' (gevoeligheid), responstijd en de manier waarop je hebt gekalibreerd. Uiteraard steeds met datum en tijdnotatie, en in sommige versies zelfs met wie de kalibratie heeft uitgevoerd (met digitale handtekening). Natuurlijk heb je steeds de mogelijkheid om eigen commentaar toe te voegen in een tekstveld (bv. met vermelding dat er een filterdoorslag was, een warmtewisselaar het begeven had…). Hierdoor weet je ook weken of maanden later nog waarom een sensor plots een kortere DLI had.

Door optimaal gebruik te maken van de intelligentie in je pH- of zuurstofsensor, in combinatie met de mogelijkheden van de software, kan je op elk moment aantonen dat de sensor die je gebruikt goed onderhouden is, goed is gekalibreerd en in goede staat is.

Een sensor liegt niet. Wat ze je ook vertellen, met de software kan je achterhalen wat de minimale en maximale temperatuur en pH of zuurstofwaarde is waaraan je sensor is blootgesteld en hoelang deze condities aangehouden zijn. Op basis van deze informatie kan zelfs waardevolle procesinformatie verkregen worden die mogelijke problemen in het proces of met de installatie vroegtijdig meldt. En dus erger voorkomt.

Wat een eenvoudige sensor allemaal niet kan! Als je hem maar optimaal gebruikt.

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.

07/04